2022 m. lapkričio 30 d., 17 val., Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykloje vyks AKORDEONO MUZIKOS KONCERTAS.
Renginys yra jau antrus metus įgyvendinamo respublikinio seminaro-praktikumo „Ansamblinio muzikavimo svarba jaunųjų akordeonistų ugdyme” dalis. Šiais metais projektas apjungia 9 menų ir muzikos mokyklas, jų akordeono pedagogus, neabejingus vaikų ir jaunimo, grojančių akordeonu, orkestrinio muzikavimo tradicijų puoselėjimui, meistrystės auginimui ir aktyviai koncertinei veiklai.
Lapkričio 30 dieną Varėnoje seminaro-praktikumo veiklose dalyvaus apie 60 vaikų ir jaunimo bei 17 pedagogų iš Alytaus muzikos mokyklos, Kauno 1-osios muzikos mokyklos, Kauno „Vyturio” gimnazijos Muzikos skyriaus, Kauno rajono meno mokyklos, Lazdijų meno mokyklos Veisiejų skyriaus, Marijampolės meno mokyklos, Prienų meno mokyklos, Varėnos J. Čiurlionytės menų mokyklos, Vilkaviškio muzikos mokyklos.
Po ilgos metodinės dienos ir meistriškumo kursų, projekto dalyviai Varėnos bendruomenei ir svečiams pateiks nuotaikingą, pramoginės akordeono muzikos prisodrintą jaunųjų solistų, ansamblių ir jungtinio akordeonistų orkestro programą.
Maloniai kviečiame!